What I miss the most in Finland?

Thursday, March 23, 2017


Kausihan alkaa jo täällä lähestyä loppuaan. Playoffit käynnissä, joten lähtö kotiin voi tulla käytännössä milloin tahansa! Tarkoittaen, että toinen kausi ulkomailla on pian ohi ja on myönnettävä, että olen kyllä innoissani palaamassa Suomeen. Kirjoitin aiemmin miten mulla ei ollut yhtään koti-ikävä, mutta parin viime kuun aikana ikävä on iskenyt kovaa. Täällä ollessa on oppinut arvostamaan lukuisia juttuja, joita tuli aiemmin Suomessa asuessa pidettyä täysin itsestään selvinä. Nämä eivät välttämättä juolahda edes mieleen niille, jotka ovat asuneet aina Suomessa.

Season's about to over as we are in the middle of playoffs right now. Which means we don't really know when we are heading back home. This time I'm really excited to go home. I've recently been missing home like crazy so it's definitely nice to go back. Living here has made me appreciate so many things in Finland I used to take for granted. These are things that won't probably even cross  other Finns minds.   


Suihku! Mä kaipaan ihan älyttömästi tavallista suihkua. Meillä on täällä - perinteiseen saksalaiseen tapaan - ainoastaan kylpyamme, jonka pohja on epätasainen ja jokainen suihkussakäynti on tasapainoilua. Lisäksi suihkun saa korkeimmillaan silmieni tasolle.. Eli ei toivoakaan rentouttavista suihkuhetkistä, joissa vesi valuu pään yläpuolelta..

Hanavesi. Tämä ei varmaan kaipaa selittelyjä. Ei ole kovin mukavaa kantaa jokaiselta kauppareissulta kotiin litrakaupalla juomavettä. Etenkään kun asutte 4. kerroksessa, talossa, jossa ei ole hissiä! Ja mitäs kun unohdat ostaa vettä.. 

Kauppojen aukioloajat. Suomalaisena kun on tottunut siihen, että sunnuntaisin voi lähteä kiertelemään kauppoja ja vaikka hakemaan kaurahiutaleita maanantain aamupuuroa varten. Saksassa kaikki kaupat ovat kiinni sunnuntaisin. Korostan sanaa kaikki. Tähän oli aluksi todella vaikeaa sopeutua! Ovat jääneet maanantain aamupuurot saamatta ja sunnuntain veden juonnit hoitamatta tästä syystä..

Korttimaksaminen. Täällä on korttimaksu tehty älyttömän hankalaksi. Ensinnäkään suurin osa ravintoloista ja kahviloista Saksassa ei ota vastaan korttimaksua. Käteistä on siis aina oltava mukana! Eikä rahannostoautomaattejakaan ole joka nurkalla, vaan ne ovat pankeissa, sisätiloissa. Jos siis matkustatte joskus Saksaan, muistakaa varata käteistä!

Leffassa käynti! Me ollaan käyty pari kertaa tämän kauden aikana leffassa - Puolan puolella. Saksassa kun kaikki leffat ja tv-ohjelmat dubataan saksaksi. Tämä saa mut välillä oikeasti hulluuden partaalle. Onko ihme, etteivät saksalaiset puhu lainkaan englantia? Ainakaan täällä missä me asumme - itärajalla. Mä odotan niin kovasti, että pääsen Tennispalatsiin leffaan!

Rajaton netti. Saksassa puhelinliittymät on älyttömän kalliita. Ollaan maksettu jopa 45 euroa kuussa 5 gigasta puhelimen nettiä. Ja netti ei todellakaan toimi minkään kaupungin ulkopuolella. Suomessa tämä asia on ihan mielettömän hyvin! 

Shower! I miss normal shower as we only have a bath tub here.. And I hate it. // I also miss not having to carry heavy water bottles home from the grocery store. How nice is it to just drink a glass of water from your own tab! // It's also been really hard to learn that the stores are never open on Sundays! You forget to buy something - it's your problem - and you got to wait 'till Monday morning for the stores to open. // Paying with card. Not having to carry cash everywhere. You can't pay with card in most restaurants and cafes in Germany. // Going to movies - since all the movies and tv shows are dubbed in german. Can't wait to have movie nights this summer in Helsinki! // Unlimited data. Finns are so lucky having amazingly low cost unlimited data packages and the internet on your phone actually works! There's a big difference paying 10€ for unlimited data in Finland than paying 40€ for only 5Gt a month!  

You Might Also Like

3 comments

 1. Just näihin juttuihin en pysty itse samaistumaan, mutta yleisesti tietynlaiseen koti-ikävään ja Suomi-juttujen kaipaamiseen kyllä! Ulkomailla asuessa vasta todella ymmärtää kuinka hyvin Suomessa oikeasti hoidetaan asiat, vaikka itsekin olin vaikka kuinka pitkään sitä mieltä että Suomi on kunnon takapajula ja aina kaikessa jäljessä. Nää on varmaan taas näitä "täytyy mennä kauas että näkee lähelle" -juttuja, vaikken kyllä edelleenkään näe itseäni palaamassa pysyvästi Suomeen :) xx

  ReplyDelete
 2. Moikka! Pakko laittaa kommenttia sulle, sillä löysin sun blogin ja samaistuin täysin. Mä asun kanssa Saksassa mun jääkiekkoilija poikaystävän kanssa ja ihan samoja ajatuksia oon ite käyny läpi, kuin mitä sä oot täällä blogissa kirjoitellut. Ja varsinkin tän postauksen luettelo asioista joita suomalaisena täällä Saksassa kaipaa on siis niin totta!! Suurimpana ärsytyksenä toi internetti :D Mutta siis ihana blogi sulla, rupeen seuraamaan!

  T: Nette

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi vitsi ihan huippua että löysit tänne!! Nä on kyllä just niitä juttuja joita ei ymmärrä enne kuin ne kokee :D missä päin te ootte! Jos et haluu täällä vastailla niin laita vaikka sähköpostia tai instassa DM!

   Delete

Like on Facebook